Interviu în exclusivitate cu Diana Bianca, Psiholog & Prezentatoare TV

Crezi că nu te mai poți îndrăgosti? Ai impresia că te transformi într-un sloi de gheață? Te înșeli! Dragostea poate să apară fără ca tu măcar să-ți dai seama, susține frumoasa prezentatoare TV, Diana Bianca, despre care puțini știu că este și Psiholog clinician.

Diana, publicul te cunoște din mass-media, tu fiind realizatoare și prezentatoare TV, însă puțini știu că ești Psiholog clinician.

Într-adevăr, sunt absolventă a Facultății de Psihologie, antreprenor, realizatoare și prezentatoare TV. Am ales de tânără calea antreprenoriatului și recunosc că fără oamenii dragi din jurul meu, care îmi înfrumusețează viața, nu aș fi putut ajunge la rezultatele de care mă bucur astăzi.

Ce părere ai despre ideea multor femei că nu se pot îndrăgosti?

Este drept că unele femei, chiar fete la vârsta adolescenței, se plâng că nu se pot îndrăgosti. Însă este foarte puțin probabil ca cineva să nu se poată îndrăgosti.

Care sunt principalele cauze pentru care femeile au uneori impresia că nu se mai pot îndrăgosti?

Standardele femeilor au devenit foarte ridicate, pretențiile sunt mari și, din această cauză, așteptările sunt prea lungi. Dacă femeile nu vor deveni mai indulgente, nu se vor îndrăgosti prea curând. Un Făt-Frumos în dreptul căruia să bifeze oricâți de ,,da,, își doresc își va face apariția destul de rar. Au toate șansele să rămână singure și neîmplinite mult timp de acum încolo!

Unele femei au deja un model de ceea ce înseamnă să fi îndrăgostit de la o prietenă, dintr-un roman, din filme și, făcând comparație cu ceea ce li se întâmplă lor, ajung cu prea multă ușurință la concluzia că nu sunt îndrăgostite. Conform acelor modele, ele nu par a fi cu adevărat îndrăgostite. E posibil să fie îndrăgostite și nici măcar să nu realizeze acest lucru. Li se pare că sunt superficiale dacă, de exemplu, nu sunt în stare să-și acapareze partenerul așa cum făcea un personaj, mai mult sau mai puțin real.

Sunt și femei care par un ,,sloi de gheață,, și sunt incapabile să ofere afecțiune.

Aceasta este doar o imagine de suprafață. Atitudinea ar putea avea legătură cu relațiile existente în propria familie: părinți reci, relații tensionate și lipsite de căldură. Aceste femei nu au învățat de la părinți ce înseamnă să ofere afecțiune sau să o primească, și acționează în conformitate cu modelul pe care l-au avut.

Le este teamă?

Da, le este frică să se lase duse de val, de sentimente, de teamă să nu-și piardă controlul. Însă chiar dacă le este frică să se îndrăgostească și au impresia că au pus o barieră solidă în calea sentimentelor, dragostea nu le va ocoli. Se vor îndrăgosti, poate chiar inconștient, deoarece vor nega existența sentimentului.

Au femeile tendința să pună cariera înaintea vieții personale?

O situație des întâlnită este cea în care cariera acaparează tot timpul și toată energia, iar planul afectiv este pus pe plan secundar. Cercetătorii americani au descoperit că dragostea acționează asupra creierului femeilor ca un drog. În momentul în care noi iubim, se activează acea parte a creierului implicată în procesele de plăceri și recompense. Și este vorba de același centru care este activat de consumul de droguri. Fenomenul a fost observat cu preponderență la femei.

Material realizat și publicat de www.exclusiv.ro

Nici un comentariu

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata