Deja mă încearcă gândurile de vacanță, cu drumuri la aeroport, cu făcut și desfăcut bagaje, cu câteva perechi de ochelari de soare la purtător și cu spațiu în telefon pentru noi serii de fotografii.

 

Vă prezint un „Top 3” al destinațiilor pe care vi le recomand pentru vacanța de vară a acestui an:

1. Barcelona (Spania) – Este pentru mine orașul în care mi-aș petrece vacanța de vară în fiecare an. Barcelona parcă îmi oferă de fiecare dată altceva, parcă are alt parfum. Nu mă satur niciodată atunci când ajung în Barcelona să vizitez Sagrada Familia. Ador să-mi rezerv o zi doar pentru a o petrece în parcul de distracții Port Aventura. Printre obiectivele turistice „bifate” până în prezent se numără: Parcul Guell, bulevardul La Rambla, Aquarium, stadionul Camp Nou, Grădina Botanică, Piața Catalunya, Piața Spaniei, Casa Batllo, Tibidabo ( unde îmi petrec câteva ore bune ), Castelul Montjiuc, Muzeul figurilor de ceară. Și niciodată nu plec din Barcelona fără să particip la un spectacol de flamenco sau fără să revăd Fântânile Dansatoare.

2. Ciprum-a surprins cu lucruri noi față de așteptările pe care le aveam și mi-a oferit șansa să petrec câteva zile superbe. Am combinat relexarea pe plaje superbe cu plimbarea prin locuri frumoase, o combinație destul de fericită – de peisaje ce-ți taie răsuflare cu oameni prietenoși și deschiși. Mi-a plăcut combinația perfectă și inedită între greci și turci – am găsit câte puțin din fiecare și în tradiții și în oameni și în locuri, dar fiecare individ în parte e foarte conștient și mândru de originea lui, fie că e cipriot-grec sau cipriot-turc.

3. DubaiFie că mergi cu prietenii sau cu familia, Orașul Aurului, cum mai este supranumit, reprezintă destinația care îți va oferi un pachet complet: distracție, relaxare, sesiuni de shopping, plimbări, experiențe incendiare, cultură, istorie și obiective turistice impresionante ( Burj Khalifa, Fântâna din Dubai – una dintre cele mai importante obiective turistice pe care nu trebuie să le ratezi, Palm Jumeirah – una dintre cele mai mari insule artificiale din lume și este în formă de palmier, Deșertul Dubai, Moscheea Sheikh Zayed – una dintre cele mai mari moschei din lume, suficient de încăpătoare pentru 40.000 de persoane, Dubai Marina, Al Fahidi.

Care sunt destinațiile voastre preferate pentru perioada estivală?

 

Nici un comentariu

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata